lauantai 21. kesäkuuta 2008

Lex Orwell


Olemme siis saaneet Ruotsiin laillistetun kansalaisten urkinnan ensi vuoden alusta. Laki on tietenkin tarkoitettu "ulkoisen vaaran torjumiseksi", mutta koska ei ole olemassa tekniikkaa joka kykenee erottelemaan maan sisäiset viestit rajan ylittävistä, niin olemme kaikki epäilyksen alaisia ja voimme joutua "Stasin" haaviin jos käytämme vääriä sanoja ja sanontoja viesteissämme ja puheluissamme.

Mitkä ovat vääriä sanoja, sen päättää FRA, kertomatta tietenkään kansalaisille niistä. Urkintasysteemi on kaikkein pisimmälle menevä koko maailmassa. Kun kaiken lisäksi sen avulla ei saada kiinni ainoatakaan terroristia, niin joutuu ihmettelemään miksi moiseen on ryhdytty. Onko hallituksen tarkoitus kartoittaa ja nitistää "toisinajattelevat"? Luoda massahysteriaa kansan keskuuteen? Onko taustalla muista valloista tullutta painostusta? Halutaanko Ruotsi tehdä mallivaltioksi "terrorismin vastaisessa sodassa"? Muiden on helppo seurata esimerkkiä kun kerran "vapaa" Ruotsi on mennyt noin pitkälle. En tiedä. Mutta todettakoon, että hallitus puolustaa demokratiaa ja kansalaisten vapautta poistamalla ne.

Olisi mielekästä saada aikaan joukkoliike sähköpostin lähettäjien kesken. Kaikki allekirjoittaisivat viestinsä nimellä al Qaida. Näkisi sitten mitä seuraa.

Ei kommentteja: